sokmotoroptimering

De flesta vet att det är viktigt att synas på Internet men det räcker inte med det, det är ännu viktigare att bli funnen på Internet.

SÖKMOTOROPTIMERING handlar om att placera din hemsida så långt upp som möjligt på sökmotorernas resultatlistor på rätt sökord.

Du kommer ofta att se förkortningen SEO som står för begreppet sökmotoroptimering (från engelska Search Engine Optimization).

Sökmotorerna fungerar med hjälp av ett program som kallas för spindel. Spindeln spinner runt på internet bland alla hemsidor och söker information – texter, länkar och innehållet i de olika meta-taggarna i källkoden. Spindeln avgör efter att ha läst av innehållet på din sida hur högt din sida ska rankas beroende på hur väl hemsidan uppfyller kraven som sökmotorerna satt upp. Så långt – enkelt!

När du sökmotoroptimerar din hemsida bör du se det som ett långsiktigt projekt, en ändring på din hemsida som underlättar för sökmotorernas spindlar att hitta till just din sida som görs idag – kanske inte visar resultat förrän om 3-4 veckor i bästa fall, i normala fall tar det upp till 3 månader.

HTML-GUIDE

Du kan ta del av vår HTML-guide för att skapa en SEO-vänlig hemsida.

SPONSRADE LÄNKAR

När du vill ha ett snabbt resultat så kan du prova sponsrade länkar.

WEBMASTER

Låter det svårt? Om du inte hänger med i svängarna så finns vi till för att hjälpa dig med att optimera din hemsida. Behöver du en webmaster?