illustration på sökmotoroptimering på en hemsida

För att kunna hänga med i denna guide bör du ha lite baskunskaper i HTML.

Titelmärket

Detta HTML-märke har störst påverkan på din ranking. En titel bör innehålla max 64 tecken. Här bör du inkludera nyckelord/sökord och fraser du vill ranka för, även ditt varumärkesnamn och sidans rubrik.

Meta-description

Här beskriver du din sida. Det är denna beskrivning som visas i sökresultaten på de olika sökmotorerna. Sökordet bör komma så tidigt som möjligt i texten. Rekommenderas att inte innehålla mer än 155 tecken.

Meta-keywords

Meta keywords ska innehålla maximalt 5 unika sökord och innehålla de sökord du helst vill synas på.

Rubriker

Alla sidor bör ha en H1:a för huvudrubriken. Den ska vara maximalt 40 tecken lång och innehålla sökordet men max två gånger. Underrubriker använder man h2 ner till h6.

Länkar

Länkar kan ha ett titelattribut där man kan få in information om länken som visas i en del webbläsare om man vilar muspekaren på länken. Länkens ankartext är även ett viktigt SEO-element för själva länken och har en påverkan på den länkade sidan.

Texter

Texter är ”godis” för sökmotorerna. Skriv innehållsrika texter som handlar om ämnet på hemsidan. T.ex om rubriken är ”lär dig att pruta med bilförsäljaren” så ska innehållet på sidan handla om just det, inte t.ex om vad det går för filmer på bio.

VI KAN HJÄLPA DIG

Låter det svårt?

Om du inte hänger med i svängarna så finns vi till för att hjälpa dig med att optimera din hemsida.
Du kan teckna vårt serviceavtal så kan du lägga energi på det som du är bra på! Hjärtligt välkommen!